Bel voor een afspraak: +31 55 843 00 55

De Regt Family Office

Overwaarde verzilveren

Veel gepensioneerden hebben hun vermogen voor een belangrijk deel in de stenen van hun huis zitten. Hun huis is meer waard dan de hypotheek die er nog op zit. Jammer dat het in de stenen zit. Ze zouden graat hun pensioeninkomen willen aanvullen. Gaan genieten was immers altijd het toverwoord. Maar daar heb je wel de middelen voor nodig. En hoe kom je van stenen naar geld.

Nu de huizenprijzen zich de laatste jaren positief hebben ontwikkeld, blijken er toch diverse mogelijkheden te zijn. De simpelste manier is om de woning te verkopen, de overwaarde te verzilveren en te verhuizen naar een goedkopere koopwoning. Of (tijdelijk) gaan huren na de verkoop. Maar meestal wil men liever niet verhuizen en dan is het de kunst om de hypotheek te verhogen.

Het was tot voor kort lastig om ondanks de overwaarde een hypotheek te krijgen als men ouder was dan 67 jaar. Maar nu zijn er overwaarde hypotheken waardoor (een deel van ) de overwaarde kan worden benut, zónder extra maandlasten. En ook als de partner nog geen AOW heeft en zelfs al als met boven de 57 jaar is, zijn er mogelijkheden. De Regt Family Office helpt u ook hier verder!