Bel voor een afspraak: +31 6 417 417 15

De Regt Family Office

Alzheimer

Op 21 september vroeg de nationale ombudsman aandacht voor de Wereld Alzheimer Dag. Hij benadrukte het belang van goede zorg voor mensen met dementie. Dat zijn er meer dan 280.000. En dat aantal groeit de komende jaren snel. Op een gegeven moment kan extra zorg en ondersteuning nodig zijn. Maar zorgwetten zijn ingewikkeld, botsen met elkaar of sluiten niet aan.

In plaats van een wirwar aan regels, systemen en verschillende instanties bepleit hij in zijn rapport “Borg de Zorg” voor één vaste professionele begeleider. Bovendien valt het hem op, dat weinig mensen van het levenstestament hebben gehoord. Zo ook Tini en haar man. Tini heeft dementie. Haar man Evert neemt de administratie en zorg op zich. Maar toch komen ze in de problemen.

Als Evert langdurige zorg voor Tini wil aanvragen, hoort hij dat dat niet kan omdat hij geen volmacht heeft. En Tini kan hier niet meer voor tekenen. Een tijdig opgesteld levenstestament kan uiteindelijk helpen bij het regelen van zaken. Hierin kun je iemand aanwijzen die namens jou beslissingen kan nemen, als je daar zelf niet meer toe in staat bent. Doen, voor het te laat is!