Bel voor een afspraak: +31 6 417 417 15

De Regt Family Office

Voorkom RUZIE bij de KIST

Is de titel van een boek van de beroemde professor Bernard Schols en Heidi Klijsen over een aantal spraakmakende erfrechtelijke kwesties en fiscale tips. Een uitermate geschikt boek om eens goed na te denken over schenken en erven. En dan erven zonder scherven. Iedereen krijgt immers vroeg of laat met het erfrecht te maken. Of als lijdend voorwerp en/of als ontvanger van de erfenis.

Het erfrecht heeft dus twee kanten en het is maar van welke kant je het bekijkt. Schenken is erven zonder sterven. Dat kan op verschillende manieren. Relaties spelen een belangrijke rol. En de manier waarop je getrouwd bent bepaalt de omvang van de nalatenschap. Daarnaast spelen allerlei vertrouwenspersonen een rol: executeurs, vereffenaars, bewindvoerders en ook de levensexecuteur.

De vaak waargebeurde verhalen in het boek bieden allerlei mooie handvatten om ruzie bij de kist te voorkomen. Een actueel onderwerp dat veel mensen bezig houdt, met fiscale en erfrechtelijke kanten. Uiteindelijk kunnen veel problemen worden voorkomen door niet alleen voor een (levens-) executeur te zorgen, maar vooral ook door de juiste deskundige vertrouwenspersoon uit te kiezen.