Bel voor een afspraak: +31 6 417 417 15

De Regt Family Office

Digitaal gezelschap

Door internet, smartphone, tablet en pc is ons leven ingrijpend veranderd. We ontkomen niet meer aan de oprukkende digitalisering. Ook ouderen zullen er aan moeten geloven. Het is even wennen, maar dan blijkt het zeker geen last te zijn en levert het veel gemak op. Juist voor de meer dan 1 miljoen eenzame nog thuis wonende ouderen.

Door handig gebruik te maken van de zogeheten online mogelijkheden, komen we virtueel ons huis uit. Vanuit de eigen woonkamer zijn er veel mogelijkheden om eenzaamheid te verkleinen. Je moet dan wel even iemand hebben om de nodige app’s te installeren en weten welke websites juist voor ouderen leuk en geschikt zijn om anderen te leren kennen.

Je denkt dan al gauw aan de 50plusnet website van omroep Max, waarop leeftijdgenoten met dezelfde interesses elkaar kunnen ontmoeten. Of aan Klup: een app (op je telefoon) voor 50 plussers. En wat te denken van een online Vriendschapscursus of de Zilverlijn: een telefoondienst voor ouderen die het fijn vinden om geregeld een telefoontje te krijgen. Je moet het even weten, maar dan zijn er mogelijkheden te over.