Senior Care Planning

Inkomen, wonen en zorg vragen voortdurende aandacht. Wij verzorgen de persoonlijke financiën voor families, ouderen en nabestaanden. Wij helpen bij alle denkbare financiële en administratieve zaken. Wij nemen u werk uit handen en coördineren de diverse dienst- en zorgverleners. Daarbij gaat het vaak om financiële thuiszorg, woonzorg-advies, en nabestaandenzorg.

Financiële thuiszorg

Uw kinderen wonen niet in de buurt. Of ze zijn te druk. Vroeger regelde uw partner alle financiële zaken. En nu staat u er alleen voor. Of u heeft er gewoon geen zin meer in. Hoe dan ook, wij helpen u graag bij het verwerken van de alledaagse administratieve rompslomp.

U wilt bijvoorbeeld geholpen worden bij het invullen van formulieren, of het indienen van verzoeken, misschien wel voor toeslagen. Of er moeten brieven beantwoord worden, of bankzaken geregeld worden. U moet bijvoorbeeld een periodieke overboeking wijzigen of u moet inloggen om meterstanden via internet door te geven. Wat het ook is, onze ‘administratieve thuishulp’ komt graag bij u langs wanneer u dat uitkomt. Uw zaken worden geregeld. U krijgt inzicht en dat spaart geld! En, u heeft er een “maatje” bij!

Woonzorg-advies

Senior Care Planning is gefocust op de financiële kant van woonzorgvoorzieningen voor ouderen. Door de invoering van het scheiden van Wonen en Zorg (SWZ) zullen cliënten met een woonzorgvraag zelf voor hun huisvesting moeten betalen, als ze in een reguliere of een particuliere woonzorgvoorziening willen verblijven.

Senior Care Planning maakt duidelijk of dat kan en hoe de financiële situatie er straks uitziet. Welke woonzorgvoorziening kunt u (blijven) betalen. Ook de aanbieders van woonzorgvoorzieningen willen graag weten of u hun diensten kunt blijven betalen. Juist nu er veel onzekerheid bestaat over de AOW, pensioenen en de AWBZ , is zoveel mogelijk duidelijkheid méér dan geboden.

Als ‘adviseurs zilveren golf’ èn vanuit onze ervaring als Family Office zijn wij gefocust op het regisseren en behartigen van uw financiële belangen. Naast familie financiën, denk aan vermogensbegeleiding en financiële ouderen zorg, zoals woonzorgbudgettering, zijn wij gespecialiseerd in (PGB-)budgetbeheer, bewindvoering en administratieve thuishulp.

Nabestaandenzorg

Na een waardig afscheid van een dierbare, kunt u achter blijven met allerlei financiële en administratieve zaken. Juist dan staat uw hoofd er niet naar en is het handig om de afhandeling van de persoonlijke financiën uit te besteden.

Marjolijn de Regt LFP

Bewindvoerder, Mentor & Curator
Budgetcoach