Bel voor een afspraak: +31 6 417 417 15
Image Alt

Scheidingen

Scheidingen

Scheiden met de minste pijn: bel een ervaren scheidingspecialist tegen het laagste uurtarief: 06 417 417 15.

Scheiden of uit elkaar gaan is immers zeer ingrijpend. Naast hoog oplopende emoties spelen veel zakelijke en financiële kwesties een grote rol.
Maar bij wie moet je zijn? Wie lost samen de problemen op? Mediation / bemiddeling gaat in principe uit van goed luisteren. Maar het gaat niet alleen om luisteren, maar ook om oplossingen, die je misschien niet zelf had kunnen bedenken.

Vrede stichten is moeilijker dan ruzie maken. Voorkom een vechtscheiding. Die kost meestal extra veel geld. En als er kinderen zijn vereisen die zeker de nodige aandacht. Duidelijke afspraken met een helder ouderschapsplan, omdat je elkaar toch altijd weer tegen komt.

Maar natuurlijk gaat het ook over de woning, pensioenen, de inboedel, de auto’s, noem maar op. En als er sprake is van een onderneming komen ook financieel-juridische bedrijfs- en waarderings-aspecten aan de orde.

Er wordt natuurlijk ook gekeken naar eventuele huwelijkse voorwaarden en of er sprake is van een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract. Uiteraard vragen ook kinder- en partneralimentatie om zorgvuldige afwegingen.

Uiteindelijk gaat het er om allebei emotioneel en financieel fit uit de scheiding te komen. Scheiden is immers ook een nieuw begin. Regel de zaken voor nu en later. Dat lukt alleen als alle partijen hun oprechte mening en wensen kunnen uiten. En als de uitkomst helder en duidelijk is. Dat geeft rust in een periode vol onzekerheid, met respect voor elkaar.

Bij het vergelijken van de kosten kom je enorme verschillen tegen. Tarieven beginnen vaak bij €135,- tot wel €250,- per uur. En dan komen daar vaak nog BTW en externe kosten voor andere adviseurs bij en die van de rechtbank. Bij ons weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.

Corona hoeft een scheiding niet in de weg te staan. Gesprekken zijn ook mogelijk via videobellen. Dit fenomeen is inmiddels dagelijkse praktijk geworden. Toch blijven fysieke afspraken mogelijk, mits de richtlijnen scherp worden nageleefd. Kijk ook eens op scheidingsdeskachterhoek.nl.

Wij zorgen zorgvuldig met passie en ervaring voor uw nieuwe toekomst!

Klik hier als u meer wilt weten.